Solmuja parisuhteessa

Ongelmatonta parisuhdetta ei ole olemassa, solmut kuuluvat ajoittain jokaiseen parisuhteeseen. Solmuja parisuhteessa®- menetelmä on strukturoitu Parisuhdekeskus Katajan kehittämä toimintamalli suhteen kriisien selvittämiseksi. Solmu-neuvonnassa mahdollistetaan turvallinen ja toimiva tapa tarkastella parisuhteen nykytilaa ja pohtia suhteen tulevaisuutta. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä ja vuorovaikutusta kumppanien välillä. Solmenetelmällä saadaan ongelmien läpikäymiseen uusia näkökulmia. Toisinaan prosessi voi myös johtaa eropäätökseen.

Solmu-neuvonta on valmennusta, ei terapiaa. Solmuja parisuhteessa -parineuvoja ohjaa työskentelyn etenemistä turvallisesti ja asiassa pysyen tasapuolisesti molemmat huomioiden. Kaikki keskustelut käydään yhdessä molempien kanssa.

Menetelmä ei sovellu vakavan masennuksen, päihde- tai väkivaltaongelmien ratkaisuun, eikä silloin, kun kumppan(e)illa on meneillään aktiivinen sivusuhde. Prosessin onnistumiseen tarvitaan voimavaroja sekä sitoutumista.

Työskentely:

Työskentely muodostuu 8 tapaamiskerrasta. Jokaisella kerralla keskitytään teemaan noin 1.5 - 2 h ajan. Työskentely sisältää kotitehtäviä, joita tehdään yksin ja yhdessä. Sopiva tapaamisväli on 2-3 viikkoa. Hinta sisältää kotitehtävämateriaalin ja Solmuja parisuhteessa -kirjan. Valmennuksessa sovimme yhdessä tapaamisaikataulun. Valmennus toimii, kun molemmat sitoutuvat työskentelyyn ja kotitehtävien tekemiseen.

Tapaamisten aiheet:

 1. Solmu parisuhteessa: Työskentelyn aloitus ja solmun määrittely
 2. Miten tähän on tultu? Yhteisen taipaleen tarkastelu
 3. Miltä tuntuu? Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen
 4. Seksuaalisuus solmussa? Kehon viestien kuunteleminen
 5. Missä ollaan nyt? Solmutilanteen jäsentäminen
 6. Mitä tahdon? Toiveet, unelmat ja päämäärät
 7. Miten toimitaan? Sanoista tekoihin
 8. Mitä eväitä saatiin?
 • Solmu-neuvonta (mukana Minna ja Risto) sis. 8 kpl n. 2 h tapaamiset, hinta yhteensä 1200 €.

 • Solmu-neuvonta (vain Minna) sis 8 kpl n. 2 h tapaamiset, hinta yht. 1000 €

 • Hinta sisältää alv. 24%)

 • Minna: FM, nepsy-ohjaaja, solmu-neuvoja, parisuhderyhmien vertaisohjaaja (Rikasta minua, Vuorovaikutustaidot parisuhteessa, Sylikkäin) ja PariAsiaa-luennoitsija

 • Risto: DI, parisuhderyhmien vertaisohjaaja (Rikasta minua, Vuorovaikutustaidot parisuhteessa, Sylikkäin) ja PariAsiaa-luennoitsija

  Ota yhteyttä:
  info(at)taitepiste.fi
  Minna p. 0400 728 738 ja Risto p. 0400 164 264